Informatie over onze tuin.

In het voorjaar van 2004 kochten we dit huis uit 1930 met een tuin van ruim 1000 m2.

Eerst verbouwden we het huis (uitbouw, carport, spouwmuur erom).


Vanaf de zomer van 2005 was de tuin aan de beurt, die tot dan bestond uit een aantal oude vruchtbomen en verder veel gras, heel veel brandnetels en nog veel meer lelietjes van dalen.


We hebben de tuin in verschillende gedeeltes aangelegd, afgescheiden door allerlei soorten hagen, om structuur en overzicht te houden.


Direct achter het huis zijn voornamelijk terrassen, waarvan een overdekt, en daarachter een vasteplantengedeelte met borders op kleur (roze, wit en blauw, met alle schakeringen daartussen).

Dan volgt een kas met een kleurrijke dahliaborder en een witte border. 

Helaas zijn onze minivarkens Lilly en Roosje er niet meer. Ze waren al oud en werden ziek.

We hebben de foto's nog wel op deze site laten staan.Vervolgens vindt u naast het tuinhuis een soort bosvijver met veel bladplanten en struiken. Hier zitten veel kikkers en kleine watersalamanders en we hebben nu al jaren achter elkaar verschillende soorten libelles, waaronder de prachtige blauwe glazenmaker, uit de larven zien kruipen. (klik hier voor foto's)


Tenslotte is er de achtertuin, waar verschillende bomen en veel hortensia's staan, afgewisseld met allerlei soorten vaste planten, hosta's en varens.


Openingstijden: De tuin is in de maanden juni t/m augustus  geopend, maar alleen op afspraak .

( telefonisch of via email, zie de pagina " contact" )

Ook  groepen kunnen bij ons terecht .

De kosten zijn 4 euro p.p., inclusief  koffie of thee met koek .